RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Іван Рудий прозвітував про роботу КРАІЛ за рік

Минув рік із початку роботи Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей. Голова Регулятора Іван Рудий підбив підсумки роботи відомства.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє новинний веб-сайт GamingPost.net

За словами Івана Рудого, за десять місяців 2021 року доходи до держбюджету за рахунок оплати ліцензій становили 1,2 млрд гривень. Глава Регулятора розраховує, що до кінця поточного року ця сума має становити 1,5 млрд гривень. Сума загальних інвестицій від суміжних галузей сягає понад 20 млрд. гривень.

Рудий звертає увагу на те, що на утримання КРАІЛ із бюджету було виділено 137,5 млн. гривень.

Іван Рудий

За рік роботи КРАІЛ було видано 2838 ліцензій різних видів.

На переконання Івана Рудого, соціальна відповідальність компаній, що працюють у сфері азартних ігор "забезпечує створення здорової екосистеми взаємин ринку та громадян та впливає на подальше встановлення балансу між економічною та соціальною проблематикою в країні".

Комісії вдалося запустити Реєстр лудоманів. На сьогоднішній день до нього внесено 70 осіб. З 17 вересня набуло чинності рішення "Про затвердження принципів відповідальної гри".

Іван Рудий повідомляє, що за останній рік було виявлено понад 1000 веб-сайтів та 220 гральних закладів, які працювали нелегально. Уся інформація передана правоохоронним органам. На даний момент відкрито кримінальні провадження по 711 нелегальним веб-сайтам.

Представники Комісії також активно налагоджують міжнародне співробітництво. Наприклад, за останні два місяці делегація КРАІЛ взяла участь у двох самітах – SBC Summit Barcelona та SBC Summit CIS.