RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Криптовалюти падають у ціні через дії Путіна

Загострення Москвою міжнародної ситуації негативно вплинуло на курс криптовалют.

Як повідомляє psm7.com, біткоїн у вівторок, 22 лютого впав до позначки $36 370 за монету.

Це найнижчий рівень за понад два тижні. Зниження котирувань минулої доби становило близько 3%. Інші цифрові активи також дешевшають: ефіріум впав на 4% - до $2,548 тис, а XRP - на 10% - до $0.71.

Після цифрових активів свої позиції почали втрачати й акції великих компаній. Співробітник британського маркетмейкера B2C2 Ді повідомив, що зниження біткоїну відбувалося паралельно зі зниженням котирувань азіатських фондових індексів.

Крім того, ситуація на ринку криптовалют свідчить про те, що перша криптовалюта, як і інші великі токени, стає все більш залежною від коливань на традиційних ринках та новин з політичної арени.

Раніше "Апостроф. Фортуна" повідомляв, що 17 лютого Верховна Рада під час повторного розгляду ухвалила у другому читанні та загалом оновлений закон "Про віртуальні активи". Із закону на прохання Зеленського виключено норму про створення нового виконавчого органу влади, який займався б криптовалютним ринком, а також виключено з числа регуляторів Міністерство цифрової трансформації