RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Оператор державних лотерей запускає нову лотерею "Допоможемо Армії Разом"

Агресія Росії 24 лютого 2022 року змінила життя України та українців. Щодня у багатьох регіонах нашої країни лунають вибухи, гинуть мирні громадяни та діти. Усі інформаційні канали цілодобово розповідають про героїчну боротьбу ЗСУ з російськими окупантами.

Зрозуміло, що війна не сприяє розвитку економіки України. За час бойових дій руйнуються інфраструктурні об'єкти, підприємства та житлові будинки. Проте, навіть у важких умовах війни економіка має якось працювати. Тяжка економічна ситуація воєнного часу завжди вимагала залучення додаткових коштів на потреби фронту, а після війни на будівництво зруйнованого.

Існують різні механізми залучення коштів. Найбільш відомими та ефективними є лотереї та облігації.

Наприклад, за роки Другої світової війни в СРСР було проведено чотири грошово-речові лотереї. У них розігрувалися цінні речові призи: каракулеві жіночі пальта, хутра чорно-бурої лисиці та песця, а також килими, золоті та срібні годинники, відрізи на чоловічі та жіночі костюми, чоловіче та жіноче взуття, срібні портсигари, письмові прилади та ін.

Державному бюджету країни лотереї принесли тоді понад 12 мільйонів рублів.

Відомо також, що під час війни за незалежність Америки Бенджамін Франклін організував розіграш, щоб зібрати кошти на зброю для захисту Філадельфії.

Крім лотерей, існували також державні позики. Облігації держпозик через кілька років можна було обміняти на готівку, а виграші заміняли виплату відсотків.

В Україні цей напрямок допомоги армії тільки починає розвиватися. Головна надія – державні лотереї. Як відомо, після легалізації грального бізнесу у 2019 році ринок лотерей було перезапущено, але процес видачі нових ліцензій так і не розпочався. З початком війни ринок лотерей практично зупинився нарівні з багатьма секторами економіки.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський анонсував програму "економічного патріотизму" закликав бізнес повертатися до роботи. Для того, щоб українська армія і надалі була сильною та надійною, має функціонувати українська економіка.

Український оператор державних лотерей, сертифікований за світовими стандартами, виступив на цьому тижні з ініціативою створення нової лотереї "Допоможемо Армії Разом". За задумом організаторів, весь прибуток від лотереї після виплати винагород спрямовуватиметься на допомогу нашій армії. Іншими словами - оператор державних лотерей проводить цю лотерею без урахування своїх витрат і навіть без комісійної винагороди партнерам, виключно у співпраці з тими, хто готовий підставити своє фінансове плече нашої армії.

Із зібраних коштів компанія "М.С.Л." також перераховуватиме податки до державного бюджету, що допоможе нашій економіці у важкий воєнний час.

Якщо до війни доходи від проведення лотерей склали, за оцінками експертів, 140 млн. грн. за рік, то навіть за умов війни лотерейний ринок може зібрати значну суму 100 млн грн або навіть більше для потреб армії. На ці гроші можна придбати понад 10 тисяч бронежилетів або 30 тисяч кевларових касок.

Кожен українець, купуючи квитки лотереї, зможе зробити свій внесок у перемогу над ворогом. У свою чергу оператор "М.С.Л." гарантує звітність та підтвердження оплат на допомогу армії.

І ще важливо. Незважаючи на бойові дії в окремих регіонах країни, українці повинні повертатися до своїх повсякденних звичок, захоплень та всього, що давало радість у довоєнний час. Такою розрядкою може стати участь у розіграшах. Завдяки лотереї "Допоможемо Армії Разом" ми разом зможемо наблизити перемогу над ворогом та перезапустити українську економіку.