RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Порошенко виступив проти азартних ігор та назвав владу неадекватною

П'ятий президент України та голова парламентської фракції "Європейська солідарність" висловив свою думку щодо прийняття законопроекту регулюючого оподаткування грального бізнесу.

Про це повідомляє видання "Лівий берег".

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, 22 лютого Порошенко закликав владу негайно збільшити фінансування Збройних Сил України та територіальної оборони, а також ухвалити закони про відповідальність за колабораціонізм.

"Після вчорашньої заяви Путіна та офіційного введення військ на окуповані українські території світ став іншим. Ми, як український парламент, не можемо продовжувати таке життя, як було до цього. Азартні ігри, реклама електронних цигарок, примусове годування засуджених, статистичні зміни - купу інших законів ще вчора неадекватна влада пропонувала нам Верховній Раді України” – заявив Порошенко.

Політик зазначив, що введення військ до ОРДЛО – лише початок, і парламент має ухвалити закони, необхідні для оборони.

Нагадаємо, що законопроект про оподаткування грального бізнесу №2713-д стояв на порядку денному Верховної Ради у п'ятницю, 18 лютого, однак так і не був проголосований депутатами. Цей законопроект фактично підготовлений до голосування, але парламентарі не можуть ухвалити його більше року.

На думку нардепів Ярослава Железняка ("Голос") та Мар'яна Заблоцького ("Слуга народу"), закон 2713-д не має перспективи прийняття, оскільки передбачає зниження податків для грального бізнесу.

А ось голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у тому, що законопроект №2713-д ще не прийнятий звинувачує парламентську опозицію .

Раніше Данило Гетьманцев заявив, що поки не ухвалено закон про оподаткування грального бізнесу, "білі гравці" в Україну не заходитимуть .