RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Глава КРАІЛ розповів скільки коштує "кришування" нелегальних гральних закладів

За словами Івана Рудого в нашій країні ще не всі прийшли до того, щоб не давати хабарі поліцейським.

Про це глава КРАІЛ сказав в інтерв'ю одному з українських видань, яке опубліковано на офіційному сайті Регулятора.

"Знаєте, скільки коштує "кришування" одного нелегального залу гральних автоматів? 2000 грн. Це абсурд, - каже Рудий, - Умовно, якщо якийсь сержант Іваненко заходить до закладу і йому дають 2000 або навіть 3000 грн - він не розуміє, що конверсія цього бізнесу набагато більша. Це найнеприємніше, і на цьому наживаються шахраї".

За словами глави КРАІЛ, багато хто продовжує це робити, незважаючи на те, що сума штрафу часто менше, і оплатити його досить просто. Це певне мислення, яке треба подолати. Чи то спадщина Радянського Союзу, чи умови, в яких ми жили, призвели до того, що ми завжди шукаємо якісь обхідні шляхи.

Водночас Іван Рудий висловив жаль, що КРАІЛ не має повноважень закривати нелегальні гральні заклади та накладати арешт.

"Було б дуже круто, якби у нас була можливість накладати арешт, закривати і т.д. Але, на жаль, поки що так прописано. Закон дуже не ідеальний, його потрібно доопрацьовувати, у ньому є багато колізій та завдань, які не можна вирішити. По суті, якщо до нас надходять звернення по нелегальним закладам, ми перенаправляємо цю інформацію до поліції або СБУ. Тобто ми є додатковими руками в ланцюжку", - зазначив Рудий.

Глава Регулятора сподівається, що за рік-два поступові законодавчі зміни Комісії вдасться "вийти на хороший кейс інших регуляторів", які мають повноваження блокувати рахунки, дивитися банківські транзакції, забороняти робити перекази.