RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Данило Гетьманцев: "Хто хоче зайти на ринок "у білу", ліцензії не купували"

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев вважає, що ті, хто хоче працювати на ринку азартних ігор "у білу" ліцензій, ще не купували.

Таку думку нардеп висловив в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Гетьманцев повідомив, що продаж ліцензій на ведення азартних ігор приніс до держбюджету країни з початку року лише 1,5 млрд грн із запланованих 7,4 млрд грн.

Водночас нардеп визнав, що Верховна Рада затягнула із законопроектом про оподаткування сфери азартних ігор. Щоправда, за словами Гетьманцева, ухвалення законопроекту має відбутися вже наступного тижня.

"Виходить, наразі ліцензії отримали всі ті, хто готовий працювати за будь-якого оподаткування. Тобто ті, хто не збирався платити податок, наприклад, на виграш", – сказав голова фінансового комітету.

"Вони цього не приховують, до речі. Хоча питання, де податки за чинною системою, ми, звичайно, їм поставимо", – додав парламентарій.

Водночас Данило Гетьманцев очікує на зростання податкових надходжень від азартних ігор з 2022 року.

"Хто хоче зайти на ринок "у білу", ліцензії не купували. Думаю, наступного тижня ухвалимо законопроект у другому читанні, і з нового року підуть надходження", - зазначив нардеп.

За словами Гетьманцева, зараз система безглуздо виписана.

"Ігрові автомати повинні заплатити все, що вони отримали, а онлайн-казино взагалі нічого", - констатував парламентарій.

Тому, на думку Гетьманцева, систему потрібно змінювати.

Раніше повідомлялося, що діяльність комісії з регулювання азартних ігор і лотерей паралізована .