RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

Голосування щодо законопроекту 2713-д вкотре зірвано

Закон про оподаткування грального бізнесу № 2713-д так і не був проголосований у п'ятницю, 18 лютого, хоч і стояв на порядку денному Верховної Ради.

Перший заступник голови Консультаційно-експертної ради КРАІЛ Борис Баум раніше висловив сумніви, що законопроект 2713-д, який передбачає зміну правил оподаткування для грального бізнесу, Рада все ж таки ухвалить.

І справді, несподіванок не сталося. Нардепи знову закон проігнорували. Коли його знову винесуть на голосування – невідомо.

На думку нардепів Ярослава Железняка ("Голос") та Мар'яна Заблоцького ("Слуга народу"), закон 2713-д не має перспективи прийняття, оскільки передбачає зниження податків для бізнесу.

Так Железняк зазначив, що цей законопроект навіть політично виглядає дуже погано, оскільки в країні відчувається брак коштів на енергетику та оборону, а також влада збільшує податки, при цьому знижуючи їх для грального бізнесу.

А ось голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у тому, що законопроект № 2713-д ще не прийнятий звинувачує парламентську опозицію: "Розумієте, чим займається наша опозиція, яка досить ефективно іноді збиває ті чи інші законодавчі ініціативи, вона займається популізмом. Не потрібно приймати жодних законів про відкриття ринку землі, про гральний бізнес, не потрібно нічого робити. Нехай воно так буде, тому що якщо ми приймемо, це ж не популярне".

Нагадаємо, що законопроект про оподаткування грального бізнесу вносився до порядку денного парламенту кілька разів, але весь час голосування за нього переносилося на невизначений термін.

Раніше Данило Гетьманцев заявив, що поки не ухвалено закон про оподаткування грального бізнесу, "білі гравці" в Україну не заходитимуть .