RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35

У Росії заборонять використання криптовалют як засобу платежу

Міністерство фінансів РФ 18 лютого внесло в уряд законопроект про регулювання криптовалют, згідно з яким усі криптоінвестори проходитимуть ідентифікацію.

Про це повідомляє "Новая газета" .

Мінфін РФ бачить криптовалюту виключно як інструмент для інвестицій. Законопроект, внесений в уряд, передбачає повну заборону на використання криптовалюти як платіжногор засобу на території Росії.

Водночас Мінфін пропонує запровадити повну ідентифікацію клієнтів, які планують займатися торгами на ринку цифрових валют. Криптоінвесторів тестуватимуть. Якщо такий клієнт успішно пройде ідентифікацію, він зможе в цифрові валюти до 600 тис рублів на рік. Якщо онлайн-тестування інвестору пройти не вдасться, то йому обмежать інвестування до 50 тис рублів на рік.

У списку запропонованих Мінфіном РФ ініціатив також значиться створення реєстру бірж та обмінників, які проводитимуть операції з криптовалютою. Іноземним біржам, перш ніж отримати відповідну ліцензію і потрапити до цього реєстру, доведеться зареєструватися в Росії.

Раніше повідомлялося, що 17 лютого Верховна Рада під час повторного розгляду ухвалила у другому читанні та загалом оновлений закон "Про віртуальні активи". Із закону виключено норму про створення нового виконавчого органу влади, який би займався криптовалютним ринком, а також депутати виключили із числа регуляторів Міністерство цифрової трансформації .