RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Стали відомі шокуючі подробиці справи про хабар в КРАІЛ, зокрема, хто насправді контролює Комісію

Підозрюваний у отриманні хабара член Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євген Гетьман похвалявся своїм впливом на голову і членів КРАІЛ.

Про це пише Главком з посиланням на дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, як зазначає видання, в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 14 вересня сказано, що Гетьман повідомив співрозмовнику, який згодом передав йому $90 тис. хабара, що він повністю контролює голову Комісії Івана Рудого, і саме з цією метою сприяв у видачі йому нагородної зброї від Служби безпеки України.

Крім цього, за даними досудового розслідування, підозрюваний член комісії заявляв, що контролює апарат свого відомства та налагодив взаємодію та досяг домовленостей із іншими членами про ухвалення рішень буцімто на комерційній основі. Озвучувалася сума від $1 тис. кожному члену комісії за підтримку необхідних питань.

Нагадаємо, як писав "Апостроф.Фортуна", Гетьмана було затримано 20 серпня під час отримання неправомірної вигоди у розмірі $90 тис. Вже два дні потому йому було встановлено заставу у розмірі 5 млн грн з вимогою носити електронний засіб контролю. Згодом заставу було внесено. При цьому ВАКС згодом лишив Гетьмана на посаді в Комісії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Фортуна
Теги: