RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Біла пляма для всіх контролюючих органів: ЗМІ розповіли, що сьогодні являє собою український гральний ринок

Український гральний бізнес поки так і не вдалося вивести з тіні. Для цього спочатку потрібно було підготувати ринок азартних ігор до легальної роботи, забезпечивши контроль за допомогою системи онлайн-моніторингу. Проте таке рішення, схоже, не задовольняло "ключових гравців".

Таку думку висловлює у своїй публікації видання zn.ua.

Впровадження системи онлайн-моніторингу дозволило б державі спостерігати в режимі реального часу за діяльністю будь-якого оператора грального бізнесу. Це унеможливило б ухилення від сплати податків і відмивання коштів.

"Ні, комусь в офісі президента може здатися, що це вже детінізація, але насправді не дуже схоже. Тому що поки не діє система моніторингу, ми не можемо ні в чому бути впевнені, навіть якщо йдеться про роботу тих, хто вже офіційно одержав ліцензію на ведення азартних ігор", - пише автор публікації.

Свою допомогу у налагодженні системи онлайн-моніторингу пропонували Україні фахівці зі США, Австралії, Канади, Бельгії. Ці країни мають досвід та якісні продукти, що використовуються у більшості країн світу. Але наша країна вирішила йти своїм шляхом і створювати власну систему. Причому створювати не поспішаючи.

Однак, поки така система не працює, ринок грального бізнесу залишається білою плямою для всіх контролюючих органів.

Подібна ситуація відбувається через те, що український гральний ринок потрапив під вплив лобістів, наприклад Бориса Баума. (Його називають "смотрящім" за ігоркою від Офісу президента).

Не вирішено також проблему з оподаткуванням грального бізнесу. Відповідний законопроект №2713-д пройшов у парламенті лише перше читання та до нього вносяться численні поправки.

Словом, допоки на гральному ринку не буде нормально працювати оподаткування, контроль над фінансовими операціями, сподіватися на його легалізацію не варто.

"Реформатори створили ідеальні умови для "тіні" замість детінізації. Сформували ринок для місцевих ділків та криміналітету замість західних інвесторів", - робить висновок автор матеріалу.

Варто додати, що залишає бажати кращого і кваліфікація Регулятора, яким є Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей. Навіть глава парламентського фінансового комітету м'яко назвав процедуру формування комісії "непрозорою". "Вишенькою на торті" можна вважати кримінальну справу стосовно члена КРАІЛ Євгена Гетьмана, який звинувачується у хабарі та можливій причетності до правопорушення решти членів Комісії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Фортуна
Теги: